![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#1 |
|
|
Vardar Ovası
-------------------------------------------------------------------------------- Mayadağ'dan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yüreği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası, vardar ovası Kazanamadım sıla parası Mayadağ'ın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gözüyüm Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası, vardar ovası Kazanamadım sıla parası Anonim
|
|
|
#2 |
|
|
Akkuş'un Gürgenleri
-------------------------------------------------------------------------------- Şu Akkuş'un gürgenleri yıkılmadı mı Yar üstüne yar sevmeye sıkılmadın mı Alçaklardan götüründe benim salımı Kimselerde bilmesin garip halımı At belinden tabancayı dağlar inlesin Yat kolumun üstünede canım dinlensin Alçaklara karlar yağmış üşümedin mi Kız sen bu işin sonunu düşünmedin mi Anonim
|
|
|
#3 |
|
|
gençlik başımda duman
-------------------------------------------------------------------------------- gençlik başımda duman aşk bahçemi süsleyen inci çiçeğim misin gecemi aydınlatan ateş böceğim misin gençlik başımda duman ilk aşkım ilk heyecan kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin bahar dalında yaprak yıldızdan daha parlak gözyaşımdan yuvarlak ateş böceğim misin gençlik başımda duman ilk aşkım ilk heyecan kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin doğmayan güneşimsin rüyalarda eşimsin sevgilim söyler misin ateş böceğim misin gençlik başımda duman ilk aşkım ilk heyecan kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin anonim
|
|
|
#4 |
|
|
lüküs hayat
-------------------------------------------------------------------------------- lüküs hayat şişli'de bir apartıman yoksa eğer halin yaman nikel-kübik mobilyalar, duvarda yağlı boyalar iki tane otomobil biri açık, biri değil aşçı, uşak, hizmetçiler dolu mutfak, dolu kiler hanım gider, sen gidersin gündüzleri çaydan çaya gece olur, davetlisin ya dineye ya baloya hey lüküs hayat, lüküs hayat bak keyfine yan gel de yat ne güzel şey oh ne rahat yoktur eşin lüküs hayat yaz gelince adadasın mayo giymiş kumlardasın etrafında güzel kızlar canın çeker, burnun sızlar hanım motorla dolaşır hanım serbest, kim karışır takarsın şeyleri bazı dünya böyle sen ol razı sen de kendi hesabına topla akşam etrafına sarıları, esmerleri kır şampanya kadehleri hey lüküs hayat, lüküs hayat bak keyfine yan gel de yat ne güzel şey, oh ne rahat yoktur eşin lüküs hayat anonim
|
|
|
#5 |
|
|
illede roman olsun
-------------------------------------------------------------------------------- illede roman olsun Kırmızıyı severler Birbirini överler Romanlar böyledirler Çalgısız yaşayamaz ölürler İlle de roman olsun İster çamurdan olsun Oda Allah kuludur Her kim olursa olsun Düğün dernek ederler Etsiz yemek yemezler Romanlar böyledirler Çalgısız yaşayamaz ölürler anonim
|
|
|
#6 |
|
|
Şahane Gözler Şahane
-------------------------------------------------------------------------------- Şahane güzün şahane Hüsnüne yoktur bahane Gel Süleyman ol cihane Göynüme çare bulunmaz Göynüm eylenmez aldanmaz Uçan kuşlar kebab olsa Akan sular şarab olsa Meyhaneler mesken olsa Ne gezersin mecnun gibi Dudacığın mercan gibi Sarılalım bir can gibi Anonim
|
|
|
#7 |
|
|
Aşk Denilen Ateş
-------------------------------------------------------------------------------- Aşk denilen ateş bir defa yansa Onun narı ile gönül dağlanır Seven sevdiğini yürekten ansa Ona aşkın zinciriyle bağlanır Sevmek başka güzel sevilmek başka Gönül havalanır düşerse aşka Değişilmez bu an saraya köşke Yar eliyle yaraları sağlanır Bülbülün sevdası tomurcuk gülde Aşk ateşi yanar seven gönülde Seyfi bu efsane dolaşır dilde Sevgi seli olup coşar çağlanır
|
|
|
#8 |
|
|
İzmir'in İçinde
-------------------------------------------------------------------------------- İzmir'in içinde civanım aman vurdular beni Al kanlar içinde yelelelellim aman koydular beni Yarin çevresine civanım aman sardılar beni Öteki yandan dolaş yelelelelim aman taşın üstüne Ört siyah perçemi yeleletellim aman kaşın üstüne Ah Şundan bundan a hanım Pek istiyor a canım Çalparanı al da gel gel oyna İzmir'in içinde civanım aman kurulur pazar İzmir'in çapkını yelelelellim aman pazarı bozar Eğri giy fesini civanım aman değmesin nazar Öteki yandan dolaş yelelelelim aman taşın üstüne Ört siyah perçemi yeleletellim aman kaşın üstüne Ah Şundan bundan a hanım Pek istiyor a canım Çalparanı al da gel gel oyna Anonim
|
|
|
#9 |
|
|
Şavşat Destanı (Çekti Kısmetimiz)
-------------------------------------------------------------------------------- Çekti kısmetimiz değiliz mecbur Yıkılsın yamacı yeri Şavşat'ın Camiden çıkanlar sessiz savuşur Bakmaz misafire piri Şavşat'ın Pazarlıkta göz bulsalar oyarlar Başka cepten sarf etmeyi severler Beş parayı büyük bir kar sayarlar Gelmez ola yaz baharı Şavşat'ın Cimrilikten hep belleri bükülmüş Meyvası yok daldan yere dökülmüş Rüzigar üstüne reyhan ekilmiş Ekini büyütmez yarı Şavşat'ın Hazır bulsa teklifsizin başlarlar Cömertliği birbirine aşlarlar Kırk para kaybetse orda kışlarlar Var mı merdi bilmem bari Şavşat'ın Neden saldın felek bizi bu derde Burda rastlamadım merdoğlu merde Sizleri mat etmek farzdır bir yerde Yanacak bağrmda koru Şavşat'ın Nasıl mihnet etsem azclır feleğe Düşürmesin mevlam asla dileğe Beş on cinsten un dökerler eleğe Ondandır tuzları kuru Şavşat'ın Küheylanı tavlasında beslenir Uzak yerden adı büyük seslenir Her meziyet misafirden istenir Bulanmaz çayları duru Şavşat'ın Bahçelerde biter kokmaz gülü var Yokuşlu engelli düzlü yolu var Başkadır şivesi nasıl hali var Lezzetsiz meyvası narı Şavşat'ın Hangi yana baksan aynı görürsün Kar görmeden bir zarara varırsın Ne lazımsa hep kendinde bulursun Temmuzda yağıyor karı Şavşat'ın Büyüklüğü zapdetmiştir herbiri Yüklenmiş geziyor ölüye diri Eksik değil vardır zengini beyi Baylar yatağıdır yeri Şavşat'ın Üç öğünde ayran cadi yiyorlar Söz başında hep babacan diyorlar Asır sonra insanlığı duyarlar Halkı meziyetten geri Şavşat'ın Tek tek baksan bulamazsın merdini Hasta olur söylemeyen derdini ***** felek ayrı koydun yurdunu Bana lazım değil kan Şavşat'ın Kısmet daim gezer gönül kardadır Gezer bulmaz acep nasıl nerdedir Gönül havalanmış kısmet burdadır Kalmamış edebi arı Şavşat'ın Öz ehli kamildir sevmez namerdi Bu cimri millete göstermek merdi Gezip de görmeli gurbeti derdi Düşerse bizlere biri Şavşat'ın Bir çöl yerde merkez çoktur sıcağı Gezmeden işittim birkaç bucağı Merkezde vardır üç parti ocağı Yıkıla kalesi suru Şavşat'ın Ahmet Bey Mehmet Bey beydir herbiri Ne kadar azmolsa geridir yeri Rehberlik ediyor gençlere piri Kendine sağolsun van Şavşat'ın Düşünmeyen hata kılar her işi Bayramda pişiyor her evde bişi Çok sağolsun belediye çavuşu Bir Habip Yılmaz'dır eri Şavşat'ın Noksani yazıyor daim kahrına İcap etse dalar aşkm bahrine Beddua alanlar Şavşat şehrine Kendine yar olsun sırrı Şavşat'ın
|
|
|
#10 |
|
|
Aldanma (Herkesi Dost Olur)
-------------------------------------------------------------------------------- Herkesi dost olur sanma Düşersin gönül aldanma Beyhude ateşe yanma Pişersin gönül aldanma Güvenme dünyada vara Düşmeyesin ahu zara Atılırsın bir kenara Şaşarsın gönül aldanma Vefasızlar yorar seni Bu gam yıpratır bedeni Neşelendir güldür beni Yaşarsın gönül aldanma Seyfi’yi yakma dert ile Sırrını söyle ele Engelleri güle güle Aşarsın gönül aldanma
|
![]() |
| Etiketler |
| anonim, sarki, sozleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|